top of page
Vyhledat
Obrázek autoraJana Nádravská

Lité terrazzo a dubové parkety

Jeden z prvních komplexních projektů po narození syna mě přivedl do krásné pražské čtvrti Břevnov. Ve starší cihlové zástavbě plné zeleně na mě čekal byt 2kk, který byl celkem dobře dispozičně řešen, ale jeho zařízení už dosluhovalo a potřebovalo kompletní rekonstrukci.


Byt vznikal s tím, že bude po dokončení nájemní, proto jsme s klienty zvolili terrazzovou bezespárovou podlahu do předsíně, WC a koupelny. Nakonec vyběhla i pod kuchyňskou linku, abychom nemuseli mít starost o budoucí dubové parkety. Barevnost terrazza odpovídá dobové barevnosti, a výborně ladí s barvou parket i se slonovinovým povrchem dveří a dalších truhlářských výrobku. Ačkoliv jsme zvolili klasické materiály, snažila jsem se je použít v modernějším provedením - ani terrazzo, ani parkety nejsou v lesklém finiši, dveře mají ostřejší prolisy.




Jediná úprava dispozice byla úprava jednokřídlých dveří z kuchyně do obýváku na širší a dvoukřídlé. Původní dveře už v bytě nebyly zachovány, ale původní kliky z alpaky se našly. Dokoupila jsem jednu chybějící přes bazar a pak si dala práci s jejich leštěním, že mi skoro upadly ruce, ale výsledek stojí za to :-)


Koupelna a záchod se pak nesou ve znamení praktičnosti a maximálním využití prostoru. Pro odlehčení menších prostorů jsem na méně exponovaných plochách zvolila omyvatelné omítky.














32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page